divendres, 9 de juny del 2017

ARQUITECTURA MODERNA

Ens desplaçem fins la Xina per apreciar el meravellós parc de Qunli. Més de 300.000 m quadrats de parc natural, que es troben a 34,2 hectàreas del centre de la ciutat. Quan els arquitectes del Turenscape van emprendre aquest projecte, ho van fer amb la finalitat de rescatar els aiguamolls i oferir diferents serveis pels ecosistemes. Així que el parc recull, filtra i emmagatzema les aigües de la pluja i proporciona una nova estètica a la ciutat.


Les estratègies del disseny són:
1. Utilitzen l'aiguamoll com a nucli natural del parc.
2. L'anell exterior s'utilitza per amortiguar el nucli de l'aiguamoll, filtrant i netejant les aigües de la pluja. També el formen tots els prats que hi ha prop de l'aigua.
3. Les plataformes que hi ha prop dels estancs proporcionen l'opció de fer rutes pel mig dels boscos i dels estancs.
4.  Les plataformes i torres están conectades mitjançant ponts peatonals que permeten veure el parc des d'una visió diferent.




Totes les estructures que hi ha en aquest parc són bàsicament de dos materials: fusta i acer. La part que fixa els ponts, plataformes i torres és d'acer ja que és un material resistent i el seu preu és assequible. La part exterior de les edificacions és de fusta natural ja que estèticament és bonic i és un material que dura moltíssims anys.

Aquest parc em sembla molt bonic estèticament. Barrejar l'arquitectura moderna amb un espai natural per protegir-lo i crear un espai funcional més gran, és una gran idea. S'hauria de crear més espais així arreu del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fauna y Flora

Flora en los humedales   La vegetación típica de los humedales son plantas hidrofíticas, las cuales poseen unas adaptaciones morfoló...