dilluns, 12 de juny del 2017

Aiguamolls amenaçats

Els aiguamolls són un dels ecosistemes més amenaçats del planeta. Hi ha diverses amenaces: alteració de l'estructura física, suposen una ocupació i transformació directa de l'aiguamoll per aconseguir altres espais; alteració de la quantitat d'aigua, s'extreu aigua per utilitzar-la per l'agricultura, ramaderia, indústria, població, turisme i altres; alteració de la qualitat de l'aigua, es produeix quan es llançen residus contaminants directament a l'aigua i alteració de les comunitats biològiques; la caça i la pesca només en els horaris legals, excès d'ús públic i recreatiu pot afectar a la fauna i la introducció d'espècies exòtiques pot ser perjudicial.



Per disminuir les amenaces sobre els aiguamolls s'ha elaborat una planificació i gestió que ha tingut diverses etapes. La primera etapa es desenvolupa entre el 1980-1985 on s'obtenen grans avanços; com la identificació i protecció dels principals aiguamolls i protecció judicial esporàdica. La segona etapa es desenvolupa al 1999 quan es comença a afavorir a la reserva d'aquests espais mitjançant estratègies com; "El pla estratègic dels aiguamolls" i "Estratègia forestal Espanyola i llibre blanc de l'aigua". Amb aquestes estratègies es vol augmentar la protecció i fomentar el coneixement d'aquests tipus d'ecosistemes.

M'ha semblat molt interessant tractar aquest tema, ja que considero important saber les amenaces d'un ecosistema tan important com aquest i conèixer els plans que es duen a terme per ajudar a protegir-lo i fomentar-lo. Això per a mi és important perquè així sé les accions que son favorables per ajudar.


Links informació:
file:///C:/Users/Mireia/Downloads/manuales-de-desarrollo-sostenible-1-gestion-y-restauracion-de-humedales.pdf

http://parcsnaturals.gencat.cat/es/aiguamolls-emporda/coneixeu-nos/instruments-planificacio-gestio/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fauna y Flora

Flora en los humedales   La vegetación típica de los humedales son plantas hidrofíticas, las cuales poseen unas adaptaciones morfoló...